Microneelding gezichtsbehandeling

Wat is Microneelding?

Microneelding is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneelding behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van uw huid. Ik adviseer voor u graag.

Littekens

Microneelding wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekenscollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneelding om het litteken-collageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Crove poriën

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens Microneelding behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puitjes kunnen met Microneelding vermindert worden.

Lichaam

op het lichaam kan Microneelding toegepast worden, zoals bij zwangerschapsstriemen, sinaasapppelhuid en littekens op het lichaam.

Belangrijke punten voor thuis

Na de behandeling is het belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen ivm de overdracht van bacteriën.

Gedurende 24 uur kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken vanwege de risico op allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. U kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg met uw specialist.

Gebruik dagelijks een zonnefactor.

Reinig uw gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. Vermijd zeep of andere reinigingroducten.

Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van en bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kunt u wel douchen, zolang u het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt.

Vermijd de zon(nebank). Uw huid is herstellende, daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.

Drink dagelijks 1,5 – 2 liter water.

De behandeling duurt ca 50 minuten.

De behandeling kost alleen gezicht €75,

Incl ogen en lippen €95

Losse modulen: ogen €15, lippen €15