22 juni 2015

Ontharen en Brazilian wax

Ontharen en Brazilian wax met hars of wax is het weghalen van ongewenst haar door er warme of koude hars of wax op te strijken met een spatel of een roller, het te laten stollen en vervolgens er af te trekken. Het voordeel van ontharen en brazilian wax met harsen of waxen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel uit hun haarzakjes verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken van ontharen en  brazilian wax met hars of wax komen de haartjes weer terug, bij regelmatige behandeling worden de haartjes zachter en dunner, en groeien zijn langzamer.

Ontharen met hars/wax

Er bestaan twee soorten hars, softwax en hardwax voor om lichaam ontharen en brazilian wax. De hardwax ook wel filmhars genoemd. Softwax wordt verwijderd met katoenen strips. Hardwax wordt zelf hard en wordt verwijderd zonder strip. Softwax wordt gebruikt voor  om het ontharen van de grotere lichaamsdelen terwijl hardwax wordt gebruikt voor de gevoelige lichaamsdelen zoals de bikinilijn, brazilian wax, de oksels en het gelaat.

Voor bikini of full brazilian, oksels en gezicht gebruiken wij alleen Hardwax, dus zonder strips.
In onze salon gebruiken wij de beste producten van Lycon.

Lycon – pijnloos waxen voor een volkomen gladde en perfecte huid!

ALLEEN DE ALLERBESTE INGREDIËNTEN!. De LYCON waxformules bevatten alleen de allerbeste natuurlijke harsen in combinatie met verzorgende, zuivere bijenwas. De toevoeging van verfijnde aromatische oliën met heerlijke geuren zoals sprankelend rood fruit, romige vanille, ontspannende lavendel en zelfs pure chocolade zorgt ervoor dat de LYCON waxen onweerstaanbaar ruiken. Alle formules hebben intensief verzorgende eigenschappen voor de huid en zijn dankzij de unieke aromatische geurbelevingen en zachte texturen een waar genot voor de zintuigen!

Na de 1e behandeling van ontharen en brazilian wax met hars of wax blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van de persoonlijke haargroei-snelheid. In de meeste gevallen is de haargroei minimaal in de eerste tot 2e week niet voelbaar. In de 3e of 4e week zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door regelmatig ontharen en brazilian wax met hars of wax  zal de tijd tussen 2 harsbehandelingen op den duur langer worden. Regelmatig harsen zal zorgen voor een verminderde haargroei. Een haargroeiremmer zorgt ook voor een verminderde haargroei en een zekere traagheid in de groeisnelheid.

Brazilian wax, ontharen

Brazilian wax

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor de zomer hun bikinilijn bij te laten werken of de gehele schaamstreek te laten behandelen.

Een speciale formule van Better waxing ontwikkeld voor de hoge eisen van het harsen op de Braziliaanse stijl. Kent een laag allergie risico. Geformuleerd voor meer en betere adhesie op weerbarstig haar. Deze variant van hot film wax voorziet in een koeler en een verbeterd cliënt comfort.
De Hot Filmwax van Better Waxing heeft een sterk verbeterde werking ten opzichte van de traditionele hot wax-producten. Het wordt aangebracht als een dunne, efficiënte laag, die bij gebruik en verwijdering haar flexibele eigenschappen behoudt en minder broos is. Deze striploze hars wordt zonder strips verwijderd. De hot filmwax harsen zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van elke haargroei en geven uitstekende resultaten.

Pijnloos waxen voor een volkomen gladde en perfecte huid. Lycon Precision waxing is de nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is. Waxing is hot! Vrouwen én mannen willen een altijd gladde en superzachte huid, zonder al het gedoe en de pijn van harsen. Topsalons in de hele wereld gebruiken niets anders meer dan deze crème de la crème onder de waxen.
De striploze harde wax van LYCON verwijdert haartjes al vanaf 1 mm! Perfect voor korte, hardnekkige haren op ieder deel van het gezicht of lichaam. De harde waxen van LYCON bevatten een selectie van de allerbeste natuurlijke en verzachtende ingrediënten. Ze verzorgen de huid, waardoor deze zacht, glad en volledig haarvrij aanvoelt. De waxen van LYCON worden gebruikt op een extra lage temperatuur en kunnen 5 tot 6 keer opnieuw worden aangebracht op huid die zojuist is gewaxt, zonder een oncomfortabel gevoel of irritatie. Uitstekend voor de meest gevoelige huid, waar dan ook.  De harde waxen van LYCON zijn de keuze van professionals voor de perfecte “Brazilian wax”!

Voor de behandeling:
Trek voor een bikini-wax een  zo hoog mogelijk opengesneden bikini-broekje of string aan.
Scrub de huid 1 of 2 dagen voor de behandeling – dat scheelt ingegroeide haren achteraf.
Gebruik geen bodylotion, bodyolie of douchecrème op olie basis zo als Dove op de dag van de behandeling.
Laat je ook je oksels harsen, gebruik dan ook geen deodorant op deze dag.

Na de behandeling:

Ondanks we niet kunnen voorspellen of garanderen of iemand een reactie krijgt van de behandeling, hebben de meeste klanten niet meer dan wat roodheid, gevoeligheid na een behandeling. Haren kunnen tijdens de behandeling afbreken, waardoor sommige haren sneller uitgroeien dan andere.

Vermijd direct na de behandeling de zon, gebruik in elk geval een sunblock: net geharste lichaamsdelen zijn gevoelig voor hyperpigmentatie of irritaties wanneer zij in aanraking komen met zonlicht.
Vermijd overmatige transpiratie (door zwaar werk of sporten)
Vermijd 24 – 48 uur de zon, zonnebank, sauna, stoomcabines en whirlpools.
Neem liever een koele douche of ga zwemmen.
Gebruik eventueel een paar dagen na de behandeling een bad- of douchecrème voor een gevoelige huid. Gebruik geen exfoliante producten (huidschilferend) (zoals AHA’s, scrubs) en loofa’s tot tenminste 24 uur na de behandeling. Om ingegroeide haren en ontstekinkjes te voorkomen draag je liever geen strakke synthetische kleding.
Regelmatig waxen helpt de huid te wennen aan deze behandeling en minimaliseert irritaties.

Ingegroeide haren?

Hier hebben wij een aantal types om ingegroeide haren tegen te gaan:
Lotions als Tendskin verzachten de huid en stoppen de jeuk, helpt ingegroeide haren tegen te gaan.
Scrubben van de huid (op bikini-lijn en schaamstreek voorzichtig!)

Full Brazilian (€ 35 ) + Oksels (€ 15)  Samen voor € 45,50
Full Brazilian (€ 35) + Oksels (€ 15) + Hele benen (€ 35) Samen voor € 77,50

prijzen ontharen vrouwen 
Bovenlip€ 10,-
Kin€ 14,50
Hele gezicht incl. wenkbrauwen€ 29,50
Oksels€ 15,-
Boven of onder/hele armen€ 17,50/€30,-
Boven of onder/hele benen€ 20,-/€38,50
Bikinilijn/Bikini stringlijn€ 20,/€30,-
Full Brazilian wax€ 38,50
Hele benen, oksels en brazilian€ 77,50
Ontharen mannen:  
Boven of onder armen€ 30,-
Hele armen€ 50,-
Schouders€ 30,-
Hele rug€ 55,-
Borst€ 30,-
Oksels€ 30,-

Helaas maar bij ons is niet mogelijk om te ontharen van de schaamstreek van mannen.