Ontharen

Lichaamshaar ontharen kan op verschillende manieren te doen. Scheren, waxen, epileren, ontharen met verschillende lasers en elektrische apparaten. Wat is de verschil?

Salon ontharen methodes

Elektrisch ontharen het wordt elke haarzakje behandelen met een elektrische stroompje. Het wordt het haarzakje vernietigt. Nadelen: heel duur, pijnlijk, zeer langdurig proces het wordt haartje voor haartje behandeld. Voordelen: hartjes moet niet meer terug groeien, geschikt voor alle kleuren haren.

Laser en IPL Ontharen. Het is de nieuwe en moderne maner om haren definitief verwijderen. Met de lichtflitsen raakten de haarzakjes zodanig beschadigt dat de geen haar meer in gevormd kan worden. Omdat nier alle haren tegelijk groeien zijn er steeds meerdere sessies nodig voor een goed resultaat. Nadelen: Langdurige proces – meerdere (gemiddeld 6-10) sessies nodig voor om haren definitief verwijderen, duur, miet alle haarkleur en huidtype kunnen behandeld worden. Voordelen: duurzame vorm van ontharen, kunnen grote oppervlakten in korte tijd behandeld worden, bijna pijnloos, definitief.

Ontharingsmethode met wax en/of hars. Bij waxen of harsen wordt het speciale product aangebracht op het lichaam of gezicht. Hars wordt met een stukje katoen, en harde wax zonder katoen in een snelle beweging afgetrokken. Doordat wordt de meerdere haartjes tegelijk mee weghalen. Nadelen: wel een beetje pijn, alleen maar tijdens uitrekken, maar in het algemeen zijn mensen vaak verrast met het feit dat het is minder pijn dan was nagedacht. Voordelen: de haartjes lange tijd wegblijven, bij regelmatige behandeling groeit de hartjes langzamer en dunner terug, het is omdat elke keer worden de haartjes uit hun haarzakjes getrokken, wat verzwakken de haarzakje, het is vrij snelle behandeling ook voor grote zones, net as benen of rug, de huid blijft lange tijd glad en zacht, heen last van scheerbultjes, bij goede voor- en nazorg geen last van ingegroeide haren.

Bij beauty salon Eleganza kunt u terecht voor ontharen met wax/hars en voor laser (definitief) ontharen