Ongewenste haargroei verwijderen met definitief ontharen of laser ontharing. Ongewenste haargroei is voor veel mensen optisch en sociaal gezien een groot probleem. Het effect hiervan wordt vaak onderschat. Men probeert de haargroei tegen te gaan d.m.v. tijdrovende en pijnlijke methoden, zoals scheren, harsen of epileren. Deze manieren zijn nooit blijvend effectief. Het ongewenste haar komt altijd terug!

Laser ontharen

Door de hoge effectiviteit van Diode laser zijn er met definitief ontharen, laser ontharing, permanent ontharing gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, waardoor de totale behandelkosten relatief laag zijn. Het in meeste gevallen al een zichtbaar effect na 1 behandeling met definitief ontharen, laser ontharing, permanent ontharing . Na de eerste behandeling zie u  ingegroeide haartjes niet meer. De behandeling  van definitief ontharen wordt elke 4 tot 8 weken herhaald. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied en uw individuele haargroei. Na een effectieve behandeling vallen de haren vanzelf uit binnen 3 weken. Er wordt gemiddeld genomen een haarreductie bereikt van ongeveer 90%. Met techniek van definitief ontharen, laser ontharing, permanent ontharing haren kunnen alleen worden behandeld, wanneer deze zich in de groeifase bevinden. Tijdens deze fase bevatten de haren genoeg pigment. De mogelijkheden worden met u doorgenomen in een intakegesprek. Hierna wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit is afhankelijk van uw huid, haargroei en wensen. Ook worden er enkele proefflitsen geplaatst, om het effect en de juiste instellingen te bepalen.

Lasertechniek:

Met moderne lasertechnologie van Diode laser voor definitief ontharen  is het nu mogelijk om ongewenste haargroei te verwijderen. De diodelaser behoort tot de beste ontharingsmethoden ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. De techniek is efficiënt, veilig en snel.

Met een diodelaser zijn bijna alle huidtypes goed te behandelen. Ook is de diodelaser, de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA (Food and Drug Administration)  voor de claim permanente haarreductie is goedgekeurd!

Definitief ontharen

Zo werkt het:

(Fotothermolyse) De 808nm golflengte dringt effectief en diep door en wordt geabsorbeerd door chromofoor zuur. De adequate impuls duur, de energie dichtheid en het epidermale koelen zorgt voor adequate thermische schade aan het doel weefsel zonder de omringende weefsel te beschadigen. Dit zorgt voor effectieve resultaten. De Diode laser is effectief en veilig en kan worden gebruikt voor huidtype I –V en VI voor definitief ontharen . De  Diode laser werkt IN MOTION en daardoor uiterst snel en permanent.

De diodelaser geeft een fractie van een seconde een puls met een zeer geconcentreerd lichtstraal die geabsorbeerd wordt door het pigment in het haar. Deze energie wordt omgezet in warmte en dringt diep door in het haarzakje, zodat  de haarwortel wordt vernietigd zonder schade toe te brengen aan de huid. Ongewenste haargroei is op die plaatsen vervolgens niet meer mogelijk. Met deze manier van ontharen kunnen grote oppervlakken definitief worden onthaard.

Laser ontharen is voor zowel mannen als vrouwen geschikt en kan worden gebruikt op vrijwel het gehele lichaam, waaronder de rug, borst, buik, billen, bikinilijn, armen, benen, oksels en gezicht.

Veilig & Huidvriendelijk 

Om de huid te beschermen wordt er een ingebouwd koelsysteem gebruikt. Dit koelt de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie en voorkomt pijn bij de behandeling. Hierdoor is dit systeem ook geschikt voor een gevoelige huid en is verdoving niet nodig. U kunt meestal direct na de behandeling  van definitief ontharen uw normale bezigheden hervatten.

Algemene informatie aan de cliënt over de behandeling

Het licht van de laser apparatuur wordt geabsorbeerd door de melanine (verzamelnaam voor pigment) in het haar en de elektromagnetische energie geeft zoveel warmte dat het de matrix, papil en bulbus vernietigt. De melanine van het haar zorgt voor de geleiding van die warmte naar de wortel. Derhalve voor  om definitief ontharen, laser ontharing, permanent ontharing moet er altijd voldoende pigment in het haar aanwezig zijn. Haar met onvoldoende pigment is niet voldoende te behandelen. Wanneer de kiemcellen in de bulbus opgewarmd zijn tot minimaal 60 tot 70 graden, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar twee tot vier weken. Het lijkt daarom net alsof de haar doorgroeit en er niets is gebeurd.

Het haar heeft drie groeifases

  • De actieve (anagene) fase.
  • De overgangsfase (katagene fase).
  • De rustfase (telogene fase).

De duur van iedere groeifase is afhankelijk van het lichaamsgebied. De IPL/laser apparatuur kan alleen haar in de actieve groeifase elimineren. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed en daarom zijn er ook meerdere behandelingen nodig voor definitief ontharen. Loszittend en slapend haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden.
De behandelingen van definitief ontharen worden om de 6-8 weken uitgevoerd. Het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele behandelingen zichtbaar gaan worden.
De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd. Behandelbare cliënten (waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot tien behandelingen resultaat.

Een 100% resultaat metdefinitief ontharen, laser ontharing, permanent ontharing kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden.
De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

Wij geven het advies om minimaal vier weken voor de aanvang van de kuur het te behandelen gebied alleen te scheren en te knippen.
Voor de eerste behandeling u moet de behandelde zone op dezelfde dag gescheerd worden.
Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Tijdens laserbehandelingen mag geen zon, zonnebank en zelfbuinende middelen gebruikt worden.

Contra-indicaties:
Bent u ooit behandeld voor of heeft u klachten m.b.t.:

– Diabetes
– Bloedstollingsstoornissen
– Koortslip
– Eczeem/psoriasis
– Menstruatiestoornissen
– Zwangerschap
– Ontstekingen in het gezicht (acne)
– Ontstekingen in de oksels of liezen
– (Huid)kanker
– Immuunstoornis

Prijzen voor laser (definitief) ontharen:per behandelingkuur van 6 behandelingen,incl. 20% korting
Bovenlip€ 20,-€ 96,-
Kin€ 30,-€ 144,-
Hele gezicht€ 70,-€ 336,-
Oksels€ 40,-€ 192,-
Onder of boven armen€ 85,-€ 408,-
Hele armen€145,-€ 696,-
Onder of boven benen€ 95,-€ 456,-
Hele benen€ 155,-€ 744,-
Bikinilijn smal€ 60,-€ 288,-
Bikini stringlijn€ 85,-€ 408,-
Brazilian€ 125,-€ 541,-
Hele rug€ 155,-€ 744,-
Schouders€ 70,-€ 336,-
Borst (mannen)€ 70,-€ 336,-
Buik€ 80,-€ 384,-

Bij aankoop van een pakket van:

6 behandelingen krijgt u 20% korting
8 behandelingen krijgt u 30% korting
10 behandelingen krijgt u 40% korting 

Als het procedures van een pakket zijn verbruikt krijgt u 30% korting op het extra behandelingen.
Na het aanschaffen van een pakket is geld retour niet meer mogelijk.

*